Teakoya - MARINE WOOD COMPOSITE

Kleuren en onderhoud

Kleuren en smaken

Teakoya is verkrijgbaar in vier basiskleuren, namelijk Light, Medium, Dark en Grey.

Ook de elastische voegen zijn beschikbaar in vier kleuren: het meest gebruikte zwart en wit, en daarnaast ook kiezelgrijs en basaltgrijs.

Naast de basiskleuren kunnen ook nog kleuren op aanvraag gemaakt worden. Voor doucheroosters wordt nogal dikwijls zwart genomen, lichtgrijs en antracietgrijs behoort ook tot de mogelijkheden. Er kunnen eveneens op maat gefreesde afwerkingsprofielen in Teakoya gemaakt worden en in de gewenste kleuren worden aangeleverd.

Teakoya kleuren
Teakoya: voegen

Proppen voor het afdichten van vijsgaten zijn eveneens verkrijgbaar in diameter 15, 12 en 10 mm. Deze moeten wel na het verlijmen nog ingekleurd worden met de Teakoya olie.

Teakoya: onderhoud

Makkelijk in onderhoud

Teakoya is gemakkelijk te onderhouden: de inkleuring van de Teakoya elementen wordt in de fabriek uitgevoerd door het aanbrengen van speciale gekleurde tweekomponenten hybride olie. Voor het verdere onderhoud van Teakoya is het aanbrengen van een enkele laag monocomponent Teakoya-olie voldoende. Schuren is hierbij niet nodig!

Het is aanbevolen om dit om de zes maanden te doen voor die elementen die zeer sterk aan de weersomstandigheden blootgesteld zijn (dek, zwemplatform, vaste loopplanken enz…) en jaarlijks voor die elementen die minder blootgesteld zijn (onder het dekzeil, in de cockpit enz…)

Uitsluitend de door ons aanbevolen en aangeleverde olie gebruiken! Door de moleculaire binding met de houtvezels verkrijgt men een duurzame en weersbestendige bescherming. Om deze binding tot stand te laten komen, is het noodzakelijk de olie enkele minuten te laten inwerken en daarna op te poetsen met een zachte doek. Beschadigingen aan Teakoya kunnen geschuurd en terug ingekleurd worden met de Teakoya olie.